Гніздо російських агентів. Дивовижні дані з Великобританії
Centrum Londynu – zdjęcie ilustracyjne.Wikimedia Commons

Гніздо російських агентів. Дивовижні дані з Великобританії

За даними британського аналітичного центру «Henry Jackson Society», навіть половина зі 150 тисяч росіян, які живуть у Лондоні, є інформаторами спецслужб Кремля. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Захід повинен прокинутися від загрози, яку становить Владімір Путін і його корумпована та жорстока диктатура, – наголошує колишній начальник Секретної служби розвідки Великої Британії сер Річард Дарлоув. Він посилається на висновки британського консервативного аналітичного центру «Генрі Джексон» (Henry Jackson Society).

Останній звіт центру показує, що з майже 150 тисяч російських громадян, які живуть у британській столиці, навіть половина може бути персональним джерелом інформації для спецслужб Кремля: ФСБ та ГРУ.

Крім того, як вказує експерт аналітичного центру Ендрю Фоксалл, майже половина російських дипломатів, які працюють у будинку російського посольства в Лондоні, також беруть участь у розвідувальній діяльності.

«Занадто довго, багато людей були сліпими до зростаючої діяльності шпигунів на наших вулицях. Звіт у найменших деталях показує нахабну активність світу агентури», – підкреслює колишній начальник Секретної служби розвідки Великої Британії сер Річард Дарлоув.

Особливо схиляє до мислення той факт, що в російській розвідувальній роботі у Великій Британії беруть участь у 52 рази більше людей, ніж у тій організованій британцями.

У звіті експерти закликають британський уряд збільшити контррозвідувальну діяльність, щоб зупинити загрози, що надходять із Росії.

niezalezna.pl/Л.І.