Лукашенко: Російська заборона на імпорт - це санкції
Москва перестає імпортувати білоруські яблука www.pixabay.com

Лукашенко: Російська заборона на імпорт – це санкції

Москва знову вводить обмеження на імпорт білоруських товарів. Мінськ попереджає, що може завдати удару в болюче місце росіян. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Аляксандр Лукашенка заявив, що введена Росією заборона на імпорт білоруських товарів є санкціями. Від завтрашнього дня Москва перестане імпортувати білоруські яблука та груші, загрожує також припиненням імпорту полуниці, печериць та китайської капусти. Раніше Москва неодноразово вводила обмеження на імпорт білоруських молочних продуктів і м’яса.

Під час засідання уряду президент Лукашенка сказав, що з доповідей, які він отримує, виникає, що головний економічний партнер вводить дедалі більше «санкцій» проти Білорусі. Він заявив, що Росія, яка сама бореться з західними санкціями і критикує ці обмеження, одночасно використовує їх як зброю проти своїх найближчих союзників.

Лукашенка додав, що Білорусь може завдати удару, як він висловив, у болюче місце росіян. Він зазначив, що рік тому, коли трубопровід, який транспортує нафту через Білорусь, зазнав аварії, його ремонтовано на регулярній основі, не зупиняючи експорту палива, щоб Росія не втратила своїх доходів. Лукашенка нагадав, що подібна ситуація відбувається і зараз, і натякнув, що на час ремонту трубопроводу Білорусь може призупинити передачу нафти в інші країни.

IAR/Л.І.