Литва знову ввела карантин для тих, хто приїжджатиме з Польщі
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Литва знову ввела карантин для тих, хто приїжджатиме з Польщі

Литовці список країн, після приїзду з яких слід бути на карантині, оновлюють кожної п’ятниці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Від сьогодні, 7 грудня, Литва знову вводить карантин для осіб, що приїжджають з Польщі. Його можна уникнути, маючи з собою підтверджений негативний результат тесту на COVID-19.

Деталі повідомляє кореспондент Польського радіо Каміль Залєвський:

«Тест слід зробити за 48 годин перед запланованим приїздом до Литви. Також це можна зробити на місці, але до часу отримання негативного результату слід перебувати в ізоляції. Всі особи, що приїжджають до Литви з країн підвищеного ризику повинні зареєструватися на сторінці Литовського національного центру громадського здоров’я. Вимога десятиденної ізоляції після приїзду до Литви випливає з того, що Європейський центр запобігання і контролювання хвороб на своїх мапах позначив Польщу сірим кольором. Цим кольором позначено держави, що не передають інформації про зараження або за останні дні провели максимально триста тестів на 100 тисяч жителів. У випадку Польщі змінилася адреса інтернет-сторінки, з якої можна отримати інформацію для публікації. Європейський центр запобігання і контролювання хвороб ще у п’ятницю у Твіттері повідомив, що перебуває на зв’язку з польською владою і спільно працює над вирішенням цієї ситуації, що віддзеркалиться у чергових оновлених мапах».

Литовці список країн, після приїзду з яких слід бути на карантині, оновлюють кожної п’ятниці.

IAR/М.К.