Начальник Генштабу Росії підтримав доктрину гібридної війни
Начальник Генерального штабу ЗС РФ Валєрій Ґєрасімов під час параду у Москві Kremlin.ru [CC BY 3.0]

Начальник Генштабу Росії підтримав доктрину гібридної війни

Росія хоче продовжувати розвивати доктрину ведення гібридної війни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Начальник Генерального штабу Збройних сил Росії генерал Валєрій Ґєрасімов під час конференції на тему майбутньої російської воєнної стратегії підтримав ідею гібридної війни. Про це у понеділок написало американське видання «The New York Times».

Ґєрасімов підкреслив під час суботньої конференції, що російські збройні сили повинні використовувати як «класичний», так і «асиметричний» потенціал. За словами американського видання, йдеться про використання бойових, розвідувальних та пропагандистських інструментів, як у випадку конфліктів у Сирії та Україні.

Начальник Генерального штабу додав, що ситуація в Сирії – це приклад успішної російської інтервенції. Досвід, отриманий у результаті поєднання невеликих експедиційних сил з «інформаційною» діяльністю, може бути використаний для «захисту і просування національних інтересів за межами Росії», – сказав він.

Російські стратеги, як пише «NYT», поєднання військових, політичних та інформаційних зусиль називають «комплексним підходом» або «війною нового покоління».

«The New York Times» нагадало теж про публікацію з 2013 року, у якій Ґєрасімов написав, що у сучасному світі немає чітких кордонів між війною та миром. У тому тексті він зазначив, що в мирний період триває протистояння військових та використовуються політичні та економічні засоби. За словами видання, цей текст, опублікований в офіційному виданні російської армії, був провісником гібридної війни в Україні.

PAP/Т.А.