Президент відвідав підприємство «Firefly Україна», яке займається розробками в космічній галузі
http://www.president.gov.ua/storage/j-image-storage/07/84/90/ba91507298afe6ad1ec59701f34267b2_1526565845_extra_large.jpeg

Президент відвідав підприємство «Firefly Україна», яке займається розробками в космічній галузі

Президент Петро Порошенко ознайомився з роботою підприємства «Firefly Україна» на Дніпропетровщині. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України Петра Порошенка.

Глава держави оглянув експериментальне виробництво, а також розробки та готову продукцію підприємства. Президенту були продемонстровані, зокрема 3D-принтер, який виготовляє елементи ракетних двигунів, електрореактивний двигун, макети космічного зондування Землі в оптичному діапазоні і апаратно-програмний комплекс, ракети-носії – Firefly α і Firefly β

Firefly Aerospace – приватна американська аерокосмічна компанія з головним офісом в Остіні (Техас, США), яка розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос.

Компанія є прихильником ідеї «Нового космосу» – руху в аерокосмічній галузі, мета якого – відкрити доступ до космосу більшому колу зацікавлених фізичних та юридичних осіб за рахунок зниження вартості запусків і подолання адміністративних і логістичних обмежень, пов’язаних із залежністю від національних космічних інститутів.

Призначення центру в Дніпрі («Фаєрфлай Аероспейс Україна») – проведення досліджень та експериментальних розробок у сфері технічних і природничих наук.