Протягом трьох місяців у Польщі можуть защепити 2,9 млн осіб
Пресконференція міністра Міхала Дворчика, Варшава, 4 січня 2021 року PAP/Marcin Obara

Протягом трьох місяців у Польщі можуть защепити 2,9 млн осіб

Передбачається, що в цей період Польща може отримати вакцину від коронавірусу трьох виробників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як повідомив голова Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик, до кінця першого кварталу цього року в Польщі можуть бути защеплені навіть 2 мільйони 900 тисяч осіб. Уповноважений уряду у справах Національної програми щеплень додав, що число защеплених залежить від кількості доз вакцини, яку отримає Польща.

«Усе вказує, що протягом перших трьох місяців 2021 року ми можемо розраховувати на постачання вакцини трьох виробників: Pfizer-BioNTech – 4,6 мільйони доз, Moderna – 800 тисяч доз і CureVa, якщо вона буде зареєстрована, – 400 тисяч доз. Це нам дає загальну суму приблизно 5 мільйонів 800 тисяч доз, а нагадаймо, що кожен пацієнт повинен прийняти дві дози. Отже, це приблизно 2 мільйони 900 тисяч осіб», – сказав Міхал Дворчик.

Досі вакциною від коронавірусу в Польщі защепили 50 тисяч 391 особу. У понеділок вранці до Польщі доставлено чергову партію вакцини від коронавірусу. Разом із попередніми – це 670 тисяч доз вакцини (компанії Pfizer-BioNTech).

IAR/Н.Б.