Російські експерти критично оцінюють навчання «Восток-2018»
http://external.polskieradio.pl/files/1c5ed7d4-716e-485e-94de-35e4ce673f3b.file

Російські експерти критично оцінюють навчання «Восток-2018»

На їхню думку, дані Міноборони про кількість солдатів і техніки не відповідають реальності, а ідея організації таких навчань шкодить іміджу та безпеці Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Російські військові експерти та політологи піддали критиці військові маневри «Восток -2018», що розпочалися у вівторок 11 вересня. На їхню думку, кількість військовослужбовців та обладнання, надана Міністерством оборони, не відповідає реальності, і сама ідея організації таких навчань шкодить іміджу та безпеці Росії. За даними Міністерства оборони Росії, в маневрах беруть участь 300 тисяч солдатів, з кількома десятками тисяч одиниць військової техніки.

Військовий аналітик Алєксандер Ґольц розповів радіостанції «Ехо Москви», що, на його думку, дані, надані міністерством, не відповідають дійсності. Водночас радіостанція поінформувала, посилаючись на повідомлення Міністерства, що частина важкого обладнання, включаючи ракетні комплекси S-300 та Іскандер, це макети.

«Неправдива зброя повинна збити з пантелику передбачуваного супротивника», – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

Політолог Костянтин Еґґерт назвав навчання «Восток-2018» «пропагандистською акцією», яка має показати громадянам, що «за Путіна Росія встає з колін» та налякати країни НАТО. На думку експерта, маневри є поразкою зовнішньої та внутрішньої політики нинішньої влади. З одного боку, вони повинні відволікти громадськість від серйозних економічних проблем, а з іншого – вони показують, що Китай є єдиним союзником Росії. На думку Еґґерта, Москва запрошуючи Пекін взяти участь у навчаннях «впускає задніми дверима справжнього ворога».

IAR/Л.І.