Росія почала найбільші у своїй сучасній історії військові навчання
http://external.polskieradio.pl/files/ff154383-ccb8-4585-bfe5-8182dbb616d1.file

Росія почала найбільші у своїй сучасній історії військові навчання

11 вересня на Далекому Сході Росії стартували найбільші за останні десятиліття російські маневри «Восток-2018». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На Далекому Сході Росії у вівторок, 11 вересня, почалися військові навчання під назвою «Восток-2018» за участі 300 тис. солдатів. За словами Міністерства оборони РФ, ці вишколи стануть найбільшими у країні від 1981 року, коли відбулися навчання «Запад-81» за участі армії і флоту СРСР та країн Варшавського договору.

У військових маневрах, якими командує міністр оборони Росії Сєрґєй Шойґу, беруть також участь понад 1000 літаків, гелікоптерів та безпілотних літальних апаратів, до 36 тис. танків, бронетранспортерів та інших транспортних засіб, а також до 80 кораблів і допоміжних суден.

У вишколах задіяні згрупування двох військових округів Росії: Центрального та Східного, а також сили Північного та Тихоокеанського флоту, повітрянодесантних військ, транспортної авіації та повітряно-космічні війська.

Активний етап маневрів «Восток-2018» пройде з 11 по 17 вересня на п’яти загальновійськових полігонах, чотирьох полігонах військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони, в акваторіях Японського, Берингового і Охотського морів. Спільно з росіянами вишколи проходитимуть військові підрозділи з Китаю та Монголії.

Голова Генерального штабу Збройних сил РФ генерал Валєрій Ґєрасімов поінформував військових аташе іноземних держав, що маневри є оборонними і вони не проводяться проти жодного з партнерів Росії.

PAP/Т.А.