Росія погрожує Грузії
http://external.polskieradio.pl/files/91e63c76-3981-4fc0-8938-5a1cd298b17d.file

Росія погрожує Грузії

Членство Грузії у НАТО може «спровокувати страшний конфлікт», – сказав Дмітрій Мєдвєдєв. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр РФ застерігає Тбілісі від вступу до НАТО. У розмові з газетою «Коммерсант» Дмітрій Мєдвєдєв заявив, що членство Грузії у Північноатлантичному альянсі може «спровокувати страшний конфлікт». У свою чергу, грузинська влада наголошує – жодні погрози з боку Росії не зупинять Грузії на шляху до інтеграції з НАТО та Європейським Союзом.

Уповноважений Грузії у справах контактів з Росією Зураб Абашідзе сказав Польському радіо, що Тбілісі хоче мати друзів і партнерів в ЄС і НАТО, тому жодні погрози не змінять цього рішення:

«Якби я мав вибриати, керуючись власним досвідом і добром своїх дітей чи онуків, то я вибираю Європу, а НАТО є тією системою, яка захищає світ від зовнішніх загроз».

Грузинська влада нагадує, що одною з умов перемир’я, яке було підписано під час російсько-грузинської війни, було виведення російських військ з Абхазії та Південної Осетії. Москва досі не виконала цієї умови.

IAR/Я.С.