Росіяни прагнуть побрататися з білорусами
http://external.polskieradio.pl/files/a9fef523-adb4-498d-ba1e-a085a94dce27.file

Росіяни прагнуть побрататися з білорусами

Один з білоруських блогерів дивується, адже про Союзну державу Білорусі і Росії вже давно всі забули. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Про «Нову ідею Кремля щодо Білорусі» пише видання «Rzeczpospolita»:
«Російські імперіалісти провели з’їзд у Гродно і популяризують об’єднання країни з Росією».
Перший з’їзд організації «Союз» відбувся у липні в прикордонному з Росією Вітебську. Тоді у ньому взяли участь навіть православні представники духовенства. Керівник організації – відомий російський імперіаліст Бабурін. Тепер ініціатори об’єднання Білорусі з Росією провели свою подію на заході – у Гродно.

Білоруські державні ЗМІ проігнорували з’їзд. А пропагандистське агентство «Спутнік» запросило Бабуріна до студії і той заявив, що з’їзд було проведено 17 вересня спеціально, щоб підкреслити, – 1939 року сталося об’єднання Білорусі. На з’їзді говорилося про два братських народи та про їхнє об’єднання.

Один з білоруських блогерів дивується, адже про Союзну державу Білорусі і Росії вже давно всі забули. Аж раптом про це стали постійно наголошувати російські ЗМІ. Причому росіяни перекупили вже навіть деяких незалежних журналістів і, зокрема, через соцмережі та «Спутнік» затято пропагують ідею братання.
Автор статті переконаний, що президент Лукашенка потрапив у свою ж власну пастку, яку заклав ще багато років тому, коли декларував бажання створити спільний парламент, валюту і об’єднати правові системи. Йшлося навіть про спільний прапор з двома жовтими зірками на червоному тлі.
Певно під час п’ятничної зустрічі Путіна і Лукашенка у Сочі піде мова про якісь спільні дії в рамках Союзної держави.

В.П.