СБУ затримала у Львові групу торговців зброєю

СБУ затримала у Львові групу торговців зброєю

Затримані намагались продати автомат Калашникова та пістолет Макарова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

У середу, 24 жовтня, на кільцевій дорозі Львова поблизу гіпермаркету «Епіцентр» затримали членів злочинного угрупування, що торгували зброєю у різних областях країни. Як повідомляє СБУ, правоохоронці затримали чотирьох організаторів такого бізнесу під час спроби продати пістолет та автомат. Спецоперація відбувалась за участі поліції та військової прокуратури.

Фахівці УСБУ у Хмельницькій області встановили, що до злочинного угрупування причетні представники добровольчого воєнізованого формування. Однак у повідомленні не вказано назву формування. Зброю, за даними СБУ, члени угрупування продавали представникам «кримінальних кіл».

Фото вилученої зброї
Оперативники спецслужби задокументували продаж членами угрупування двох автоматів, двох пістолетів із набоями до них, трьох ручних гранат РГД-5 та ста набоїв різного калібру.

Під час спроби продати автомат з набоями та пістолет правоохоронці затримали чотирьох організаторів протиправного бізнесу у Львові. Військова прокуратура уточнила, що йдеться про автомат Калашникова АК-74, 30 набоїв до нього та 9-мм пістолет Макарова, які хотіли продати за 3600 доларів США.

Під час обшуків у Львівській, Тернопільській і Хмельницькій областях вилучено великий арсенал зброї, зокрема десятки автоматів та пістолетів різних модифікацій, вибухівку, гранати, сотні набоїв різного калібру, запчастини та комплектуючі до вогнепальної зброї.