Сирійський архів має докази атак росіян на цивільні цілі в Сирії
http://external.polskieradio.pl/files/328772a7-966c-49e1-8354-f8d665c5707e.file

Сирійський архів має докази атак росіян на цивільні цілі в Сирії

База даних Сирійського архіву є першою візуальною документацією російських авіаційних ударів у Сирії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Організація правозахисників Сирійський архів, з офісом у Берліні, повідомила у середу, що зафіксовано понад 1400 інцидентів, в яких російські сили атакували цивільні цілі та цивільну інфраструктуру в Сирії.

Дані стосуються періоду з вересня 2015 року, коли російська авіація почала повітряні атаки в Сирії, підтримуючи режим президента Башара-аль-Асада, до вересня 2018 року. У базі даних знаходиться понад 3 тисячі перевірених відеозаписів.

Голова Сирійського архіву Хаді аль-Хатіб підкреслив, що ця база даних є першою візуальною документацією російських авіаційних ударів у Сирії.

Він заявив, що зображення понад 700 інцидентів із жертвами серед мирних мешканців, у тому числі близько 35 атак на лікарні, 23 атаки на школи, 27 на мечеті та 27 на ринки, можуть допомогти юристам готувати справу проти осіб, що вчинили злочин.

АР звертає увагу, що російська сторона заперечує, що її сили нападають на цивільні цілі в Сирії. Москва підкреслює, що ціллю атак є «терористична інфраструктура».

Сирійський архів також виявив 63 випадки використання касетних боєприпасів та 39 запальних бомб. Росія стверджує, що не використовує такої зброї.

РАР/Л.І.