Суд відхилив скаргу екологів на Nord Stream 2
http://external.polskieradio.pl/files/576be668-145a-40f0-9823-c81fe9d7f9c3.file

Суд відхилив скаргу екологів на Nord Stream 2

Конституційний суд Німеччини відкинув скаргу екологів з NABU на будівництво німецького відрізка газопроводу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Конституційний суд Німеччини відкинув скаргу екологів зі Спілки охорони природи Німеччини NABU на будівництво німецького відрізка газопроводу Nord Stream 2. Судді також відмовилися призупинити будівництво газопроводу.

Екологи з організації NABU намагалися заблокувати будівництво газопроводу на німецькому відрізку, стверджуючи, що його будівництво та експлуатація завдають незворотної шкоди Балтійському морі. Судді не погодилися з висновками екологів і відхилили як скаргу на будівництво, так і клопотання про негайне припинення будівництва.

Сьогоднішній вирок є остаточним і означає, що російсько-німецький концерн може негайно та згідно з законом розпочати будівництво газопроводу в територіальних водах Німеччини.

Екологи рішенням суду розчаровані, проте, як стверджують, вони не здаються і мають намір перевірити наявність будь-яких подальших правових можливостей для блокування газопроводу.

IAR/Л.І.