У Литві політичний притулок отримав російський опозиціонер
http://external.polskieradio.pl/files/e1343ca1-3d97-4ac6-8278-141478844816.file

У Литві політичний притулок отримав російський опозиціонер

Після протестів 2012 року в Росії почалося цькування учасників протестів та лідерів опозиції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Російський опозиціонер отримав політичний притулок у Литві. Суд в Москві заочно арештував Дмітрія Бученкова за звинуваченням в участі в нелегальній демонстрації 6 травня 2012 року. Чоловіка було засуджено на 10 років виправної колонії. Бученков чекав на процес у домашньому арешті. У листопаді минулого року він зник, а кілька тижнів тому його брат повідомив, що політик знайшов притулок в одній з країн Європейського Союзу.

З інформації радіостанції «Ехо Москви» випливає, що опозиціонер перебуває на території Литви. Дмітрій Бученков отримав там політичний притулок. Це не перша втеча опозиціонера з Росії. Лідер Партії національної свободи Ілля Яшин повідомив, що після протестів 6 травня 2012 року, коли сталися сутички між демонстрантами та поліцією, багато осіб відмовилися від політичної діяльності або ж виїхали з країни. «На опозицію чинився величезний тиск. Десятки людей пройшли через в’язниці, частина лідерів була змушена виїхати з Росії, інші – потрапили за ґрати, а дехто – до могили, так як Борис Нємцов», – говорить Ілля Яашин. Відомо, що про політичний притулок у Швеції клопочеться інший російський опозиціонер Дмітрій Тітков.

IAR/Я.С.