Великобританія посилить кібервійська через російську загрозу

Великобританія посилить кібервійська через російську загрозу

Лондон створить новий підрозділ наступальних кібервійськ для боротьби з кіберзагрозою з боку Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Великобританії з’явиться новий підрозділ наступальних кібервійськ чисельністю до двох тисяч людей, повідомляють Sky News і The Times.

План зі створення підрозділу розробили Міністерство оборони і Центр урядового зв’язку Великобританії. За даними ЗМІ, на реалізацію цього плану Лондон витратить щонайменше 250 мільйонів фунтів стерлінгів (331 млн доларів).

Sky News зазначає, що новий підрозділ створюється, зокрема, у зв’язку зі «все більшою кіберзагрозою з боку Росії». «Оскільки деякі держави і злочинні групи поводяться агресивно, вам потрібно самому бути руйнівним, щоб зупиняти (їх)», – сказав The Times екс-голова Центру урядового зв’язку Роберт Хенніґен.

У квітні Великобританія заявила, що хакери, пов’язані з російським урядом, намагалися заразити вірусами мільйони роутерів по всьому світу, щоб перехоплювати інформацію, що проходить через них. Також Лондон звинувачував Москву в кібератаці з використанням вірусу NotPetya.

PAP/Т.А.