Як закінчують інвестори в Росії
http://external.polskieradio.pl/files/729564f2-a046-4d86-a7c0-bb589304d3c8.file

Як закінчують інвестори в Росії

У Бельгії відкрили провадження у зв’язку із загадковою смертю у Москві бельгійського підприємця. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Бельгійська прокуратура відкрила кримінальне провадження у справі смерті підприємця Бруно Чарльза Де Кумана, який наприкінці серпня випав з вікна будинку у Москві, пише AFP. Слідчі хочуть допитати свідка інциденту – водія бельгійського бізнесмена.

Де Куман був віце-президентом групи «Новолипецький металургійний комбінат» (НЛМК), одного з найбільших у Росії виробників сталі. 29 серпня тіло чоловіка знайшли неподалік відомого Дому на набережній на вулиці Серафимовича, де він проживав у столиці Росії. Будинок побудували для радянської керівної еліти.

Речник бельгійської федеральної прокуратури Ерік ван дер Сипт наголосив, що водій де Кумана є бельгійцем. За його словами, «логічно допитати водія, коли той повернеться додому».

Головним акціонером НЛМК є російський підприємець Владімір Лісін. На концерн в Європі працює майже 2,5 тис. людей, зокрема 1 тис. – у Бельгії.

За словами агентства ТАСС, російські слідчі схиляються нині до гіпотези, що де Куман покінчив життя самогубством. Як поінформувала російська поліція, на тілі загиблого видно сліди падіння з великої висоти, а у квартирі бізнесмена не виявлено жодних слідів боротьби.

Однак, як зауважує AFP, сім’я бельгійця не вірить у версію про самогубство та вимагає допиту водія бізнесмена бельгійськими слідчими. На думку рідних де Кумана, водій – найважливіший свідок трагедії і він може спростувати гіпотезу про самогубство.

Брат покійного підприємця П’єр де Куман сказав ЗМІ, що Бруно Чарльз несподівано посеред дня захотів повернутися додому і «сказав водію почекати на нього 5 хвилин» внизу. Він додав, що за декілька хвилин після того бізнесмен випав з вікна дев’ятого поверху, а водій бачив, як Бруно падав.

У свою чергу, мама де Кумана переконана, що на її сина у помешканні чекало декілька осіб, які «повалили його та викинули через вікно».

PAP/Т.А.