Abrams, БМП Bradley, автомобілі Humvee – це частина техніки, яка вчора прибула до польського міста Ґдиня на борту корабля ARS Integrity

Abrams, БМП Bradley, автомобілі Humvee – це частина техніки, яка вчора прибула до польського міста Ґдиня на борту корабля ARS Integrity

Abrams, БМП Bradley, автомобілі Humvee – це частина техніки, яка вчора прибула до польського міста Ґдиня на борту корабля ARS Integrity.
Цю техніку отримає 2-га бронетанкова бригада бойової групи армії США з Форт Райлі. Військові за кілька днів заступлять на службу на східному фланзі НАТО.
Всього в центр матеріально-технічного забезпечення армії США прибуло 800 одиниць військової техніки. Звідти її перекинуть до місць дислокації американських військових.
А сьогодні у Ґдині розвантажили 10 танків К2 та 24 самохідні гаубиці К9 південнокорейського виробництва. На місце прибули президент Анджей Дуда та віцепрем’єр, міністр нацоборони Маріуш Блащак.
«Не потрібно нікому пояснювати, наскільки важливо модернізувати озброєння в час, коли ми стоїмо на порозі російської агресії. Ми всі бачимо, що тільки героїзм солдата у поєднанні з сучасною зброєю здатний зупинити російські амбіції», — сказав Дуда.
UPD США схвалили продаж 116 танків Abrams Польщі. Про це повідомив міністр оборони Маріуш Блащак. За словами урядовця, перші поставки бойових танків можливі вже в 2023 році. Запропонований продаж не перевищить суму у розмірі 3,75 мільярда доларів.
Анатолій Курносов

Експерт Центру політичних студій «Доктрина» у сфері українсько-польських відносин та проблем безпеки. Аналітик, публіцист, блогер. Учасник експертних досліджень і круглих столів з протидії гібридній агресії РФ