Фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" Амету Сулейманову висунули звинувачення

Фігуранту “справи Хізб ут-Тахрір” Амету Сулейманову висунули звинувачення

Фігуранту третьої бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” Амету Сулейманову, який був затриманий у результаті масових обшуків 11 березня, висунули звинувачення. Політв’язень знаходиться під домашнім арештом і ховатися не має наміру. Про це повідомляє “Кримська солідарність”.

“Слідство пред’явило звинувачення моєму підзахисному Амету Сулейманову. Ми отримали на руки постанову про притягнення як обвинуваченого, а також слідчим були відібрані зразки почерку мого підзахисного. У зв’язку з тим, що під час обшуку, десь за межами будинку, слідчими, оперативними співробітниками був вилучений папірець з текстом, що, за версією слідчих, має стосунок до кримінальної справи “, – розповіла адвокат Ліля Гемеджі.

Адвокат зазначила, що Амет неодноразово заявляв, що під час обшуку йому підкинули книги, що до записки він не має ніякого відношення. Він перебуває під домашнім арештом і ховатися не має наміру.

Нагадаємо, що 11 березня російські силовики нагрянули з обшуками в будинки кримських татар в Бахчисараї і Бахчисарайському районі. Обшуки провели в будинку у Сейтумера Сейтумерова, Шукрі Сейтумерова, Амета Сулейманова, Сейдамета Мустафаєва, Рустема Сейтмеметова, Айдера Сулейманова і Сейтумера Сейтумерова. Низка активістів були затримані. 12 березня, Київський районний “суд” Сімферополя відправив під домашній арешт Амета Сулейманова. 13 березня, Київський районний “суд” обрав запобіжний захід фігурантам у вигляді утримання під вартою. Осман і Сейтумер Сейтумерови та Рустем Сейтемеметов залишаться в СІЗО до 10 травня 2020 року.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.