Воскобойник: на ситуацію з безробіттям впливають карантинні обмеження

Воскобойник: на ситуацію з безробіттям впливають карантинні обмеження

Від 12 березня (початку карантину) статус безробітного офіційно отримали 525 тис українців, що на 53% більше, ніж за такий самий період минулого року.

Знайти роботу за цей період змогли 342 тис громадян, при тому, що кількість вакансій в Україні продовжує зменшуватися і її кількість наразі складає 67 тис, що на третину менше ніж торік.

В цей же час, у багатьох державах Європи, так само як і в Україні, існує демографічна криза і ці країни постійно потребують робочих рук. Навіть під час карантину європейці потребують трудових мігрантів, аби знизити економічні наслідки коронавірусу для своїх країн.

«Польща, наприклад, як країна найбільшого працевлаштування українців, вона так само закликає наших робітників їхати до себе, проходити карантин, і підтримуючи необхідні заходи безпеки, не тільки для себе, а й для інших громадян, все рівно працювати. Робота в Польщі є і я впевнений, що ситуація з нашою трудовою міграцією в цій країні не зміниться у найближчі роки», – каже Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування