17 тисяч сімей у Польщі отримали «Шляхетні посилки» на 11 млн євро

17 тисяч сімей у Польщі отримали «Шляхетні посилки» на 11 млн євро

Цьогоріч волонтери розвезли посилки з допомогою майже 17 тис. нужденним сім’ям у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У понад 47 млн злотих (майже 11 млн євро) оцінили вартість допомоги до Різдвяних свят, яку під час 18-ї доброчинної акції «Шляхетна посилка» отримали майже 17 тис. сімей у Польщі. Фінал акції пройшов у суботу та неділю.

Майже 13 тис. волонтерів «Шляхетної посилки» вручили подарунки 16,7 тис. родинам у Польщі. Посилки подарували майже 600 тис. меценатів. Матеріальну допомогу у вигляді посилки в середньому збирали 34 особи. Середній грошовий еквівалент подарунку склав понад 2,8 тис. злотих (652 євро).

«Шляхетна посилка здала іспит на зрілість», – сказала Йоанна Садзік, президент організації «Весна», що проводить акцію. Вона звернула увагу, що фінал «Шляхетної посилки» є тільки початком і в наступні місяці волонтери повертатимуться до нужденних сімей та людей і допомагатимуть їм під час подолання життєвих труднощів.

Благодійну акцію «Шляхетна посилка» підтримують також відомі польські артисти, спортсмени, політики, музиканти.

Торік допомогу під час акції отримали понад 20 тис. сімей у Польщі, її вартість склала майже 54 млн злотих (12,5 млн євро). «Шляхетна посилка» діє вже 18 років. Упродовж цього періоду допомогу отримали майже 170 тис. родин, а її загальна вартість перевищила 250 млн злотих (понад 58 млн євро).

Джерело: monitor-press.info