20 років ЕКОТЕХ за нами!
http://targikielce.pl/pl/ekotech.htm

20 років ЕКОТЕХ за нами!

Однією з важливих подій в сфері міської економіки і комунального господарства  в Польщі є щорічна виставка ЕkoTech. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Першого віце-президента Польсько-Української господарчої палати, учасника Українсько-польського Форуму партнерства під патронатом Міністрів закордонних справ Польщі та України Олега Дубіша.

Однією з важливих подій в сфері міської економіки і комунального господарства  в Польщі є щорічна виставка ЕkoTech, яка  на початку кожного року відбувається в польському місті Кєльцеі в проведенні якої регулярно приймають  участь представники ПУГП і нашої платформи. Цьогорічна виставка проходила ще з 27 лютого по 1 березня 2019 року. Пам’ятаючи про засади «Готуй сани влітку…», зараз саме час всім зацікавленим замислитись над доцільністю своєї участі в EkoTech-2020.

Ekotoech – це подія, яка приваблює найбільших польських, а також іноземних компаній, пов’язаних з муніципальною промисловістю. В 2019  році  на цій виставці в Кєльце свою продукцію представили 62 компанії з Польщі, Бельгії, Франції, Південної Кореї, Німеччини, Румунії, Швейцарії та Італії. Серед них були виробники екологічних і біорозкладаних мішків для сміття, контейнерів,  іншого комунального обладнання. Зокрема на виставці  було представлено багато транспортних засобів для утилізації відходів, а також пристроїв, щоб тримати їх в чистоті.

Варто відзначити, що Екотех регулярно презентує рішенням для підтримки порядку на вулицях і тротуарах міст. Серед учасників виставки були також компанії, які пропонують сучасні рішення в області ІТ для комунального господарства  – наприклад пристрої, що контролюють кількість і тип відходів, зібраних сміттєвозами або дотримання водіями відповідних автомобілів  правильних маршрутів та графіку.

Традиція виставки «Екотех» – це численні галузеві конференції і семінари. Під час цьогорічного видання, серед іншого, пройшла конференція по темі економіки закритого обігу – рішення для муніципалітетів в перспективі  2025р., VII Міжнародний форум з управління відходами, зустрічі з тематики нейтралізації забруднення повітря\шкідливих запахів і токсичних речовин і щодо інших екологічних аспектів діяльності  місцевого самоврядування.

Цьогорічний 7-й Міжнародний форум з управління відходами пройшов під гаслом “Збір, транспорт і зберігання”. Теми, серед іншого, включали моніторинг управління відходами, варіанти фінансування витрат  на екологічну політику. Протягом другого дня конференції були обговорені теми, пов’язані з обробкою та утилізацією відходів.

Відеорепортаж про цьогорічну виставку EkoTech  в Кєльце за посиланням:

На початку 2020 року відбудеться чергова виставка EkoTech, до участі в якій ми запрошуємо відповідних представників українських органів місцевого самоврядування, територіальних громад і комунальних організацій України. Всіх зацікавлених в участі просимо зазделегідь звертатись до нашої Платформи і представництва Польсько-Української господарчої Палати в Києві.

Олег  ДУБІШ