22 жовтня вчителі Польщі розпочинають італійський страйк

22 жовтня вчителі Польщі розпочинають італійський страйк

За словами голови Польської спілки вчителів (ПСВ) Славоміра Бронярца, 22 жовтня 2019 року спілка має прийняти резолюцію щодо страйку, інформаційна кампанія розпочалася 15 жовтня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«Ми поінформуємо про цілі, суть і, насамперед, техніку проведення протесту. Потрібно розвіяти побоювання вчителів щодо можливих санкцій за участь у протесті та надати йому формальну основу», — каже Бронярц.

Страйк, як стверджує голова ПСВ, не означає закриття шкіл, але він буде невизначеним. Вчителі повідомлять батьків про те, що вони беруть участь в італійському протесті, а також окреслять його масштаби. Вчителі виконуватимуть лише ті обов’язки, які передбачені у межах 40-годинного робочого часу й означені законодавством.

«Ми не будемо робити те, що стало звичним стандартом, скажімо, проводити батьківські збори після роботи, о 18 чи 19 год. Адже вчителі теж мають сім’ї. Також проти занять у суботу чи проведення шкільних свят у вихідні дні», — каже Мирослава Ходубська, президент Нижньосілезького округу Польської спілки вчителів.

Нижньосілезький куратор освіти Роман Ковальчик звернувся з проханням до вчителів не підтримувати оголошений страйк, оскільки це лише затягне навчальний процес, натомість пропонує обговорити всі проблеми й означити шляхи їх вирішення.

У опитуванні у Вроцлаві взяли участь 10 000 вчителів — майже 60% з них були за італійський страйк.