25-28 липня в Ґданську – XI Фестиваль культур «Вікно у світ»

25-28 липня в Ґданську – XI Фестиваль культур «Вікно у світ»

25 липня на Фестивалі – Український День. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Україну вишивану, співочу і кулінарну презентують у рамках українського дня на XI Фестивалі культур «Вікно у світ» у Ґданську 25 липня.
Про це йдеться на сторінці Домівка Ґданськ у Facebook, повідомляє www.ukrinform.ua
«25-28 липня в Ґданську – XI Фестиваль культур «Вікно у світ» (організатор: Nadbałtyckie Centrum Kultury). У програмі концерти, майстер-класи, зустрічі. У четвер, 25 липня проходитиме український день», — зазначається у дописі.
Українська програма стартує о 12:00 в Домівці Об’єднання українців у Польщі (ОУП) на вул. Аксамітна 4а. Її відкриє майстер-клас з народного співу, який проведе співачка Леся Шульц. О 14:00 своїми знаннями про українську вишивку поділиться майстриня народної творчості Наталія Ковалишина. А господині з ресторану «Pierogi Lwowskie» о 15:30 розповідатимуть про українські страви, деякі з яких можна буде одразу скуштувати.

На всі зустрічі обов’язковий запис на сайті фестивалю.
На завершення української програми в Центрі св. Яна о 18:00 відбудеться концерт ЛЕСІ, яка походить зі Львова, а живе і співає у Польщі.
Програмою фестивалю передбачені також арабський та єврейський дні. «Запрошуємо від імені партнера заходу – Об’єднання українців у Польщі».
«Домівка Ґданськ» – центр культурного життя української спільноти у Тримісті. Домівка проводить зустрічі з цікавими людьми, організовує концерти, дискусії та презентації книг тощо.

Фото: festiwalkulturswiata.pl, Домівка Гданськ