30 мільйонів злотих на розширення мережі водопостачання у Вроцлаві та в Кобежице

30 мільйонів злотих на розширення мережі водопостачання у Вроцлаві та в Кобежице

Завдяки підтримці Агентства промислового розвитку у Вроцлаві та Кобежице (сільська гміна належить до Вроцлавського повіту Нижньосілезького воєводства), буде побудовано нову мережу  водопостачання. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Від інвестиції виграють жителі та компанії — у тому числі LG Chem Wrocław Energy — концерн, який будує найбільший акумуляторний завод в Європі для електричних автомобілів.

Масштаб підприємства корейської компанії в Біскупіце-Подґурнеє є гігантським. Загалом інвестиційні витрати LG Chem Wrocław Energy становитимуть приблизно 5,8 млрд злотих, а на заводі працюють майже 6 тис осіб. Ще 5 тисяч хочуть найняти цього року партнери компанії.

Енергетичний завод LG Chem Wrocław розташований у EURO-PARK KOBIERZYCE, у підзоні Вроцлава-Кобежице, спеціальної економічної зони Тарнобжег. Концерн виробляє акумуляторів для 100 тисяч електромобілів в рік.

Серед їх одержувачів найбільші автомобільні компанії: Volkswagen, Volvo, Audi і BMW.

Ключем до реалізації такої величезної інвестиції є, серед іншого забезпечення потрібної кількості води. Для задоволення потреб південної частини Вроцлавської агломерації, включаючи компанії, що працюють в області економічної підзони, у Вроцлаві та Кобежице, мережа водопостачання буде розширена вже в найближчі роки.

Угоду було підписано в п’ятницю, 25 січня мером м. Вроцлава, віце-президентом Агентства промислового розвитку, головою гміни Кобежице та представниками Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji we Wrocławiu i Kobierzyckiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji.

— Ми задоволені реалізацією цієї ініціативи. Модернізоване водопостачання використовуватимуть не тільки корейська корпорація, але й місцеві органи самоврядування”, — підкреслює мер Вроцлава Яцек Сутрик. “Більше десяти років тому створення концерну LG відкрило абсолютно нові економічні перспективи для нашої агломерації. Тепер LG Chem знову вводить нас до нової ери розвитку бізнесу у Вроцлаві та його околиць”, — додає Сутрик.

Вартість запланованого розширення мережі водопостачання у Вроцлаві та Кобежице становить понад 30 мільйонів злотих. Ці кошти будуть надані Агентством промислового розвитку, а в перспективі 10 років вони будуть відшкодовуватися органами місцевого самоврядування.

Які важливі інвестиції будуть реалізовані завдяки цьому?

У Вроцлаві буде збудовано так звану Magistral Południowa miasta, або будівництво трубопроводу від вул. Кобежицька до вул. Ольташинська (Kobierzycka до ul. Ołtaszyńska). У гміні Кобежице буде побудовано новий водопровід довжиною понад 5 км і залізобетонні водойми. У свою чергу, пройде модернізацію водяна насосна станція.

— Мені дуже приємно, що в рамках співпраці з містом Вроцлав, Агентством промислового розвитку та інвестором можна буде здійснювати такі важливі заходи. Водопровід задовольнить потреби LG Chem, а також майбутніх споживачів води у нашому муніципалітеті”, — підкреслює Ришард Пачолік, голова гміни Кобежице.

Закінчення робіт, пов’язаних з розширенням мережі водопостачання, заплановано на 2022 рік, а проект буде реалізовувати як ARP, MPWiK, так і KPWiK.

Seungse Chang, президент LG Chem Wrocław Energy, підкреслює: — Ми дуже задоволені тим, що співпраця з місцевими та державними органами сприяє розвитку інфраструктури для мешканців гміни Кобежице та частин Вроцлава. Наша компанія зосереджена на ефективних рішеннях, а також на сталому розвитку. На нашому заводі працює більше 2000 робітників, і ми плануємо збільшити зайнятість з розвитком концерну. Ми приділяємо особливу увагу питанням освіти, тому співпрацюємо з професійно-технічними навчальними закладами та університетами Польщі. Завдяки співпраці LG Chem з школами та університетами випускники матимуть відкриті двері на розвиток кар’єри на нашому об’єкті. Велике спасибі за вашу підтримку та довгострокову плідну співпрацю. Особлива подяка: місту Вроцлав, гміні Кобежице, ARP, MPWiK та KPWiK.