5 речей, на які варто звернути увагу під час переказу грошей з Польщі в Україну

5 речей, на які варто звернути увагу під час переказу грошей з Польщі в Україну

Гроші люблять не лише лічбу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Гроші люблять не лише лічбу. З ними треба вміти поводитися обережно і мудро. Особливо якщо це ваші гроші, які ви хочете переказати близьким з Польщі в Україну. На жаль, більшість людей досі користуються схемою, що вже встигла набути класичного характеру – автостанція, водій автобуса, 20 злотих умовної «комісії» та 14-20 годин очікування.

Це, по-перше, незручно, а, по-друге, нелогічно, адже сьогодні за допомогою профільних сервісів будь-яка послуга доступна онлайн. Дешевше, швидше та їхати нікуди не потрібно.

Обираючи сервіс, який візьме на себе всю відповідальність за переказ, доводиться бути водночас прагматичним, рішучим та вміти відокремлювати важливе від другорядного. Щоб з’ясувати, на що саме варто звернути першочергову увагу, ми звернулися до спеціаліста з маркетингових комунікацій компанії PayUkraine, Максима Михайловського.

PayUkraine – стартап, створений виключно для українців в Польщі, що фокусується на швидких переказах з картки або рахунку будь-якого польського банку на карту ПриватБанку в Україні з мінімальною комісією. Наразі перелік його досягнень вже містить 5000 успішних транзакцій та приблизно стільки ж задоволених клієнтів.

1. Простота та зручність

У який би спосіб ви не передавали гроші додому, він має бути передусім зручним. Сайт, що завантажується за кілька секунд, мінімум інформації під час реєстрації, просте оформлення та мобільний додаток для тих, хто не має постійного доступу до комп’ютера.

Саме за цими параметрами можна проводити перший відбір.

2. Безпека даних

Існує кілька стандартів, що керують світом фінансових переказів. Якщо вони присутні – йому можна довіряти.
– FCA – ліцензія британського управління з фінансового регулювання (обов’язково також перевіряйте наявність паспортизації цієї ліцензії на Польщу від KNF).
– PCI DSS – світовий стандарт обробки карткових даних.
Існує кілька стандартів, що керують світом фінансових переказів. Якщо вони присутні – йому можна довіряти. screeshot//imgur.com/ONr4kCq
Окрему увагу варто звернути на наявність банків-партнерів (як в Польщі, так і в Україні), оскільки великі фінансові установи перевіряють своїх партнерів особливо скрупульозно.

3. Прозорість цінової політики

Оцінюючи прозорість сервісу стосовно цінової політики, враховуйте два фактори – курс та комісію. Більшість сервісів роблять гучний акцент на низькій комісії, але їх курс не збігається з ринковим. Або ж відбувається дзеркальна ситуація — коли курс досить чесний та зручний, але користувач змушений заплатити додаткову комісію (за переказ, зняття, обробку даних або тип картки отримувача).

Експерт переконує, що комісія та курс можуть бути максимально прозорими. «Вже на етапі оформлення платежу клієнти повинні бачити точну суму до отримання, без прихованих комісій та за ринковим курсом», – розповідає Максим.

«Наприклад, клієнти PayUkraine, незалежно від суми переказу, платять лише 6.99 злотих і крапка!».

4. Швидкість

Її завжди потрібно розглядати в комплексі із загальною вартістю самого переказу (комісією). Деякі провайдери послуг готові терміново переказати потрібну суму, але доведеться заплатити значну комісію.

Тримайтеся золотої середини та шукайте розумні компроміси, обирайте вдалий час для відправки, щоб отримати гроші в Україні максимально оперативно.

Багато компаній пропонують оформлювати перекази до певного часу (зазвичай до 13:00-14:00). Якщо цю умову виконано – гроші зараховуються на карту отримувача того ж дня.

5. Ставлення до клієнта

Можливо, на перший погляд важливість цього пункту не є очевидною. Але сервіси, що вкладають у справу душу, запам’ятовуються краще. Особливий підхід до українців, корисні статті в соцмережах про життя та працевлаштування в Польщі, регулярні конкурси та промокоди на безкоштовні перекази – все це суттєво підвищує лояльність користувача.

«PayUkraine плідно працює над тим, щоб пропонувати українцям не лише вигідні та швидкі перекази, а й створити «сервіс для своїх», – коментує представник компанії.
«Наша мета — збудувати дещо більше, ніж просто бізнес і взаємини формату «сервіс-клієнт». Ми прагнемо бути своєрідною сполучною ланкою для українців в Польщі, оскільки розуміємо проблеми, що їх хвилюють, і весь цей шлях уже пройшли. Саме тому на сторінках PayUkraine в соцмережах ми публікуємо корисні статті та відповідаємо на актуальні питання. Найближчим часом ми також плануємо проводити окремі заходи та консультації з легалізації, працевлаштування та пошуку житла», – підсумовує Максим.

Насправді обрати сервіс для здійснення переказу простіше, ніж здається. Враховуючи поради вище, ви зможете зробити це вже сьогодні. Головне – тверезо оцінювати ринок послуг та чітко розуміти свою мету.Вдалих вам переказів!