5% урядових авто у Польщі мають альтернативний двигун
maxpixel.net/CC0 Public Domain

5% урядових авто у Польщі мають альтернативний двигун

З наступного року у польському урядовому автопарку має бути щонайменше 10% авто із електричними двигунами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський уряд популяризує придбання електричних автівок. Нині в урядовому автопарку є 5 відсотків автомобілів із альтернативним двигуном – в основному електричним або гібридним. Від січня наступного року відсоток електромобілів в урядовому автопарку має скласти 10 відсотків.

З понад 350 автівок у міністерствах та Канцелярії прем’єр-міністра Польщі 18 має альтернативний двигун. Більшість з них – це так звані гібридні авто. Найбільше, тобто 6 таких транспортних засобів, використовує Міністерство фінансів. Це майже одна четверта автопарку цього відомства. По одній електричній автівці мають міністерства: енергетики, підприємництва і технологій та інвестицій і розвитку. Останнє відомство має також триколісний електричний скутер.

20 відсотків авто із альтернативним двигуном має також Центр обслуговування урядової адміністрації, що обслуговує Канцелярію прем’єра. Понад 15 відсотків таким автівок має Міністерство довкілля. 10-відостковий поріг досягло також Міністерство культури і національної спадщини. Приблизно стільки ж мають Міністерство енергетики (8 відсотків), а також Міністерство інвестицій і розвитку – 9,5 відсотка.

Центр обслуговування урядової адміністрації до кінця року хоче придбати вісім електричних автомобілів. На терені Канцелярії прем’єра встановлена зарядна станція. Міністерство закордонних справ Польщі хоче купити цьогоріч дві такі автівки. Наступного – три додаткові.

Норми у цій справі регулює закон про електромобільність від початку 2018 року. Згідно з документом, від січня 2020 року в урядовому автопарку відсоток електромобілів має досягти щонайменше 10 відсотків.

IAR/Т.А.