7 тис. євро на трактор: гміна Журавіна допоможе постраждалим у Сирії

7 тис. євро на трактор: гміна Журавіна допоможе постраждалим у Сирії

Мешканці гміни Вроцлавського повіту Нижньосілезького воєводства вирішили проявити ініціативу і допомогти знедоленим людям у Сирії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ініціаторами збору коштів стали звичайні фермери, котрі займаються сільськогосподарськими роботами. Вони ж зібрали близько 7-и тисяч євро і планують передати ці кошти жителям одного з сирійських сіл — Малулі. За ці гроші жителі сирійського поселення мають купити трактор та необхідні запчастини — а все для того, аби мати можливість самостійно займатися рільництвом і вирощуванням городини.

А підштовхув до такої благої мети жителів гміни Журавіна місцевий священик. Власне сьогодні, у неділю, після традиційного богослужіння, він має переказати зібрані прихожанами кошти для благої мети.

До слова, Малула — це невелике місто за 50 км на північний схід від сирійської столиці Дамаску. Його атакували радикальні ісламісти, які грабували і спалювали будинки і церкви, вбивали жителів, які не прийняли іслам. Близько 150 християнських сімей знову повернулися до Малули, тож тепер їм потрібен трактор для відновлення сільського господарства і нормального життя.