Або українці, або ніхто. Познані загрожує колапс міського транспорту через брак водіїв
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/ee629fe782a54021a9388fe9f8d1fb8102eaec0e.jpg

Або українці, або ніхто. Познані загрожує колапс міського транспорту через брак водіїв

Міська транспортна компанія (MPK) у Познані потерпає від нестачі водіїв. Беруть на роботу українців і чекають додатково на індусів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Міська транспортна компанія (MPK) у Познані потерпає від нестачі водіїв. Беруть на роботу українців і чекають додатково на індусів. Про це пише видання Epoznan.pl. Зазначається, що компанії-перевізнику бракує кількадесят водіїв міського транспорту. Ще у вересні там оголосили про додатковий набір близько 70 людей на ці посади, однак до цього часу укомплектувати штат не вдалося.

Зараз в познанській MPK працює 15 водіїв з України. Керівництво стверджує, що чутки про звільнення українців через дисциплінарні проблеми не відповідають дійсності.

“Ми повинні усвідомити, що або в нас рейси не виконуватимуться, або їх виконуватимуть українці”, – зазначила речник MPK у Познані Івона Гайджіньська.

Крім того, вона додала, що перевізник постійно працює над тим, щоб залучити до роботи водіями трудових мігрантів з Індії, проте через складну процедуру оформлення документів цей процес серйозно затягується.

“Але ми сподіваємось, що до кінця року вони дійдуть до нас. Питання вирішене, однак є певні терміни. М’яч знаходиться на боці агенції праці, яка їх направлятиме”, – наголосила Гайджіньська.