Акція «Поляк з серцем» зібрала 102 тисячі злотих
Ініціатива “Поляк із серцем”montaż/materiały KSM

Акція «Поляк з серцем» зібрала 102 тисячі злотих

Кошти буде призначено на допомогу полякам в Білорусі, Україні та Литві, котрі опинилися в скрутному матеріальному становищі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Під час цьогорічної акції «Поляк з серцем» вдалося зібрати 102 тисячі злотих. Кошти буде призначено на допомогу полякам в Білорусі, Україні та Литві, котрі опинилися в скрутному матеріальному становищі, – говорить співорганізаторка акції Мартина Ґєлєта з Католицького об’єднання молоді:

«Першу частину цієї допомоги ми вже передали перед Різдвяними святами, цю допомогу отримало понад 500 осіб в Білорусі, Україні та Литві. Акція полягає не тільки у зборі коштів та необхідних речей, це, передусім, зустріч з другою людиною. Тому в рамках цієї акції ми організували майстер-класи, які відбулися в онлайн-форматі».

Ініціатива «Поляк із серцем» відбувається під почесним патронатом уповноваженого уряду з питань Полонії та поляків за кордоном Яна Дзєдзічака, Конференції польського єпископату та львівського митрополита архієпископа Мєчислава Мокшицького.

IAR/Я.С.