«Американський солдат» видурив у літньої жінки кругленьку суму

«Американський солдат» видурив у літньої жінки кругленьку суму

В Онеті є чимало інформації щодо вигадливості аферистів, які входять у довіру до людей, переважно старшого віку і виманюють у них гроші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

В Онеті є чимало інформації щодо вигадливості аферистів, які входять у довіру до людей, переважно старшого віку і виманюють у них гроші. Після методів «викупу внука», « задобрити поліціянта» у Польщі з’явився новий спосіб обману людей похилого віку, — «американський солдат», — повідомляють джерела onet.

Потерпіла – мешканка повіту Легніца. Її співрозмовник з Інтернет-переписки, яку вів польською мовою, повідомляв, що перебуває з місією в Сирії, розповідав про свою сім’ю, про плани переїхати до Польщі. 

Якось написав, що надіслав жінці пакет з деякими особистими речами, документами та грошима, і попросив зберегти цей пакунок, поки він не приїхав до Польщі.

Незабаром жінка отримала електронного листа від кур’єрської компанії про те, що пакунок був затриманий в Туреччині і, щоб його відправити до Польщі, слід сплатити кошти.

«Солдат» умовляв, тиснув на жалість, тож жінка переказала 26 000 злотих у два внески. Згодом, коли він почав просити 12 000 євро, вона перерахувала ще 10 000 злотих. І лише після зникнення «американця» з мережі, вона зрозуміла, що стала жертвою шахрайства.

Тепер «американського солдата» розшукує поліція. Правоохоронці застерігають користувачів Інтернету не вірити прохачам грошей у мережі.