Анджей Дуда нагадав на форумі GLOBSEC про загрозу з боку Росії
Президент Польщі Анджей Дуда на форумі GLOBSEC у Братиславі, 15 червня 2021 року PAP/Radek Pietruszka

Анджей Дуда нагадав на форумі GLOBSEC про загрозу з боку Росії

Польський президент бере участь у форумі в Братиславі. Цього року головною темою є відновлення після пандемії коронавірусу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Пандемія – не єдина загроза безпеці в Європі, – аргументував президент Польщі у Словаччині. Анджей Дуда бере участь у форумі GLOBSEC у Братиславі, присвяченому питанням глобальної безпеки. Головною темою цьогорічних переговорів є те, як світ виходитиме з пандемії коронавірусу.

Польський очільник Анджей Дуда сказав, що COVID-19 можна успішно подолати завдяки глобальній солідарності: «Жодна країна не може почуватися безпечною, якщо інші держави надалі змагаються з епідемією та її наслідками. Відновлення економік буде набагато складнішим, якщо весь глобальний економічний організм не буде вповні здоровим».

Анджей Дуда переконував, що одним з ефективних шляхів відновлення економік є польсько-хорватська ініціатива Тримор’я. Це проєкт, який розпочався шість років тому, його метою є довести в Центральній і Східній Європі до створення нових дорожніх, інфраструктурних і енергетичних сполучень.

Президент також звернув увагу, що світ, особливо Європа, не може ігнорувати інших загроз: «Росія продовжує свої дії і попереджає про подальші кроки, що мають ознаки імперського тиску. Втручається у внутрішні справи інших держав. Порушує фундаменти міжнародного права, також стосовно власних громадян. Ми є свідками дедалі більш непередбачуваних дій білоруського режиму – чергові арешти, переслідування, обмеження будь-якої громадянської свободи».

Форум GLOBSEC у Братиславі – це щорічна зустріч, присвячена питанням світової та регіональної безпеки. Цього року головною темою є відновлення після пандемії. З посланням до учасників звернувся папа Франциск.

IAR/Н.Б.