Анджей Дуда: Польсько-українські відносини історично складні
Президент Анджей Дуда під час візиту в Україну 23.08.2021р PAP/Leszek Szymański

Анджей Дуда: Польсько-українські відносини історично складні

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що скадні питання у польсько-українських відносинах треба вирішувати так, як колись ця проблема була вирішена з Німеччиною. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Анджей Дуда заявив у ефірі TVP Info, що польсько-українські відносини історично складні. Цю проблему доведеться вирішувати, – додав президент.

«Волинський злочин, вбивства поляків і вся справа, пов’язана з Другою світовою війною та після Другої світової війни. Шкода, яку завдали нам українці, була величезною, її важко описати. Але українці також мають різні претензії до нас, тому це взаємна проблема. Ми повинні її вирішити. Так, як колись ця проблема була вирішена з Німеччиною, і ця дружба, і співпраця були можливі, незважаючи на те, що історія запам’ятовується і трактується як своєрідне нагадування, щоб це більше ніколи не повторилося. Так само ми будемо тут прагнути до цього», – сказав президент.

Очільник Польщі додав, що «в цьому контексті ми не повинні забувати, що живемо сьогодні, і що майбутнє попереду, – справи наших дітей, справи наших онуків».

Президент Анджей Дуда брав участь у Києві у святкуванні Дня Незалежності України, яка 24 серпня відзначала 30-ту річницю проголошення незалежності від СРСР. Президент також передав Україні польську медичну допомогу.

IAR/Л.І.