Анджей Дуда: Військові закордонні місії необхідні для формування престижу Польщі
Президент Польщі Анджей Дуда під час урочистостей з нагоди Дня ветерана у Варшаві PAP/Rafał Guz

Анджей Дуда: Військові закордонні місії необхідні для формування престижу Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда підкреслив, що військові закордонні місії Польського війська необхідні для побудови авторитету цієї країни на міжнародній арені і відчуття братерської солідарності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З нагоди Дня ветерана під час урочистостей у варшавському Бельведерському палаці президент Польщі Анджей Дуда подякував усім польським військовим, що перебувають на місіях за межами Польщі, за їхню службу та нагородив учасників військових місій Зірками Середземного моря.

Анджей Дуда сказав, що польські військові поза межами країни не лише пильнують спокою та безпеки, але й підвищують рівень престижу держави. «Ця служба необхідна для формування авторитету нашої держави, для формування відчуття солідарності, престижу Польщі, і, врешті, для того, аби ми як поляки, несли безпеку, тепло та добро іншим людям, які перебувають у складній ситуації», – сказав президент.  

Анджей Дуда додав, що роль війська та значення місій дуже цінував також президент Лех Качинський. Він нагадав, що це саме він започаткував зірки Іраку, Афганістану, Конго, Чаду та орден Військового хреста. «Це була ідея, аби польським військовим надавалися виняткові відзнаки за мужність у бої, що будуть наближені до статуту ордеру Virtuti Militari», – сказав президент.

У Польщі статус ветерана має кільканадцять тисяч осіб.

IAR/М.К.