Анджей Дуда зустрівся з Петром Порошенком за нагоди саміту ООН в Нью-Йорку
http://external.polskieradio.pl/files/a6337d0e-63d5-4691-8e35-f56bf349a3cd.file

Анджей Дуда зустрівся з Петром Порошенком за нагоди саміту ООН в Нью-Йорку

Український лідер повідомив про ситуацію в Україні і попросив президента Польщі підтримати процеси реформ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський поінформував, що під час вечері, що передувала саміту Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку, яку організовує президент США, відбулася коротка розмова Анджея Дуди та Дональда Трампа. За словами міністра Щерського, президенти добре згадали про нещодавню зустріч у Білому домі.

Кшиштоф Щерський додав, що американський лідер сказав очільнику польської держави, що він сподівається на дискусію у Раді Безпеки та на польський голос під час дебатів на тему непоширення зброї масового знищення. Голова кабінету президента Польщі вважає, що неофіційна розмова президентів Дуди і Трампа означає збереження контактів та розмов з Вашингтоном.

Кшиштоф Щерський також повідомив, що за нагоди саміту ООН Анджей Дуда провів перемовини також з президентом України Петром Порошенком.

«Президент Порошенко повідомив про нинішню ситуацію в Україні та попросив його (Дуду – ред.) підтримати процеси реформ в Україні, а також подякував президенту Дуді за слова, які він сказав під час зустрічі з президентом Трампом – і про Nord Stream 2, і про необхідність відновлення суверенітету України у повних кордонах», – сказав Щерський.

Сьогодні президент Анджей Дуда візьме участь у відкритті дискусії під час 73 сесії Генеральної Асамблеї ООН та послухає виступ Дональда Трампа. У програмі польського президента є також участь у дискусії на тему миротворчих місій. Президент Польщі матиме також ряд двосторонніх зустрічей, зокрема з президентам Албанії, королем Йорданії та, ймовірно, з прем’єром Ізраїлю і президентом Палестини.

IAR/Т.А.