Б’ємо рекорди: польсько-українські прикордонники підбили підсумки 2019 року

Б’ємо рекорди: польсько-українські прикордонники підбили підсумки 2019 року

У 2019 році польсько-український кордон у Підкарпатті перетнуло 13 308 926 мандрівників, а це – на 4 % більше людей, ніж у 2018 році. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

11,1 мільйона людей — це українці, які становлять 84 відсотки загального пасажиропотоку. Поляки — всього лиш 1,6 мільйона подорожуючих. З року в рік на Підкарпатському кордоні з Україною трафік мандрівників постійно збільшується і досяг найвищого рівня за останні 4 роки.

46% усіх пасажирських перевезень було здійснено через пункт пропуску в Медиці. На 13 відсотків зросла кількість міжнародних поїздів, також збільшилася кількість туристів, які користуються такими сполученнями — минулоріч їх було 630 тисяч.

У 2019 році на 11 відсотків, порівняно з 2018 роком, збільшилась кількість автобусів, які перетинають пункти пропуску у Підкарпатському воєводстві. Минулого року прикордонники відмовили у в’їзді до Польщі загалом понад 24 тис. людей, у тому числі найбільше (22,5 тис.) громадянам України, — повідомляє Ельжбета Пікор, речниця Бещадського відділу прикордонної служби.

Основними причинами видачі рішення про відмову у в’їзді в Шенгенську зону були: відсутні документи, що підтверджують мету та умови в’їзду, брак коштів, дійсного документа чи візи, використання допустимого періоду перебування.