Білоруська опозиція закликала владу Польщі підтримати незалежний портал

Білоруська опозиція закликала владу Польщі підтримати незалежний портал

Опозиція просить Польщу підтримати сайт «Хартыя’97», який, зокрема, ефективно бореться проти російської пропаганди в Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Лідери білоруської опозиції закликали президента та прем’єр-міністра Польщі підтримати незалежний інформаційний портал «Хартыя’97». За їхніми словами, цей білоруський сайт бореться із російською пропагандою і буде служити незалежності не тільки Білорусі, а й Польщі.

Автори заклику подякували польській владі за те, що дала можливість працювати у Польщі порталові «Хартыя’97». Вони інформують, що його редакція була змушена виїхати з Білорусі унаслідок жорстоких репресій після президентських виборів у 2010 році і саме Польща надала допомогу, що дозволила відновити роботу редакції.

«Сьогодні Білорусь перебуває у скрутному становищі. Нині наша країна в результаті потурання і сприяння правлячого режиму опинилася у російському інформаційному полі. На білоруське суспільство щохвилини обрушується потужний потік московської пропаганди», – наголошують білоруські опозиціонери.

У заклику зазначено теж, що у веб-мережі беззаперечним лідером опору інформаційній агресії є саме «Хартыя’97», попри спроби режиму заблокувати цей «найбільш популярний білоруський громадсько-політичний сайт».

Опозиціонери підкреслюють, що нині, однак, підтримка з боку Польщі для цього порталу зменшилася і її недостатньо, аби сайт міг продовжувати свою місію.

Під проханням до представників польської влади у справі підтримки та збереження інтернет-порталу «Хартыя’97», «який ефективно протистоїть російській пропаганді в Білорусі», підписалися, зокрема: перший лідер незалежної Білорусі Станіслау Шушкєвіч, голова правозахисного центру «Вясна» Алєсь Бяляцкі, а також екс-кандидати на пост президента Білорусі Уладзімір Някляєу та Мікола Статкєвіч.

IAR, charter97.org/Т.А.