Більша половина поляків роблять онлайн-покупки, на які у 2019році потратять більше 50 мільярдів зл.

Більша половина поляків роблять онлайн-покупки, на які у 2019році потратять більше 50 мільярдів зл.

Половина мешканців міст Польщі хоч раз здійснювали покупки в інтернеті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Про це йдеться в дослідженні видання interaktywnie.com. Відповідно до останнього звіту «Електронна коммерція 2019» Польща займає 13-е місце в рейтингу найбільш швидкозростаючих ринків електронної комерції в світі. У 2018-2022 роках цей показник збільшиться на 6 мільярдів доларів США.

Хто купує в інтернеті найчастіше?

Дослідження показало зв’язок між віком і рівнем доходу. Чим молодше користувачі, тим частіше вони роблять покупки в інтернеті. Серед найбільш активних онлайн-покупців більше людей з високим рівнем доходу.

Близько половини користувачів здійснюють покупки в онлайні і офлайні в рівній мірі — серед них є представники як з доходом вище середнього, так і низьким.

Згідно з даними Digital Market Outlook Statist, загальна вартість ринку електронної комерції в світі за останній рік збільшилася на 16%, а в 2017 році загальні щорічні витрати склали 1,5 трлн доларів. Всього в інтернеті купує 1,8 мільярда чоловік, в Польщі — близько 15 мільйонів.

Майже кожен другий польський інтернет-користувач (45%) здійснює покупки в мережі за допомогою мобільного телефону як мінімум раз на тиждень, особливо в період перед Різдвом, коли бажано купувати подарунки «на дому».

Для польських інтернет-споживачів найбільшою перевагою здійснення покупок за допомогою телефону є швидкість (63%) і оплата в один клік (33%). Interaktywnie.com подає в звіті електронної комерції дані MasterCard, в яких опубліковані результати європейського опитування за популярністю онлайн-покупок, що здійснюються на мобільних пристроях. Це показує, що покупки на смартфоні стають все більш популярними серед польських інтернет-користувачів, а їх швидкість і зручність особливо цінуються в передноворічний період.

Як ми читаємо в дослідженні, 68% респондентів визнали, що вони роблять покупки за допомогою стільникового телефону спорадично. Однак, більш ніж кожен десятий (13%) респондент заявляє, що він робить покупки в Інтернеті виключно на смартфоні.

Польські інтернет-користувачі найчастіше купують на смартфонах:

• одяг і аксесуари (54%),
• предмети, пов’язані з культурою — книги, квитки в кіно, театр і на концерти (44%),
• електроніка (43%).
• все частіше власники телефонів таким способом оплачують квитки на громадський транспорт (34%)
• і місця для парковок (20%).

При здійсненні покупок в Інтернеті польські інтернет-користувачі використовують додаток в телефоні. Про це заявили 81% респондентів, що є другим за величиною показником в Європі після Іспанії і Росії (83%).

Наступні за популярністю категорії товарів, які купують в інтернеті

• техніка та електроніка;
• одяг, взуття, аксесуари;
• косметика і парфумерія.
• товари повсякденного використання;
• доставка готової їжі;
• товари для дітей.

Основні причини цієї тенденції — низькі ціни, зручність і широкий асортимент в інтернет-магазинах.