Будуть дослідження в Грушовичах
http://external.polskieradio.pl/files/851dd246-1bd9-45aa-9a56-2828d99ff77e.file

Будуть дослідження в Грушовичах

24 і 25 травня група експертів польського ІНП проводитиме археологічні роботи на цвинтарі в Грушовичах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як інформує видання «Gazeta Polska Codziennie», 24 і 25 травня група експертів Бюро пошуків та ідентифікації польського Інституту національної пам’яті проводитиме археологічні роботи на комунальному цвинтарі в Грушовичах поблизу Перемишля.

Їх метою є з’ясувати, чи в місці розібраного торік у квітні пам’ятника, присвяченого УПА, поховані його члени. «Як це не дивно, – пише автор статті Ян Пшемилський, – скептично до цієї ідеї поставилися і українська сторона, і частина представників ліберальних ЗМІ в Польщі».

Газета цитує історика Рафала Дзєнцьоловського: «Важливо, щоб у дослідженні взяв участь представник України, щоб вони були прозорими».

Тим часом, відповідальний секретар української Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті Святослав Шеремета пояснив у соцмережі, що експерти від України, які могли б оцінити роботу польської групи, в цей час будуть зайняті.