Будуть переговори з протестуючими рільниками
http://external.polskieradio.pl/files/284b5dab-2404-4df2-97ef-88094c0505cb.file

Будуть переговори з протестуючими рільниками

Останні дні в Польщі пройшли під знаком протестів рільників, в основному тих, що вирощують фрукти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Не виключено, що прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький приєднається до переговорів з протестуючими фермерами. Переговори заплановано на 19 липня в Міністерстві сільського господарства та розвитку села. Останні дні в Польщі пройшли під знаком протестів рільників, в основному тих, що вирощують фрукти. Рільники виступають проти низьких цін на покупку сільськогосподарської продукції та хочуть, щоб переробні підприємства платили більше за плоди. Фермери також вимагають вирішальної реакції уряду.

Польща звернулася до Європейської комісії з проханням про фінансову допомогу фермерам у зв’язку з посухою. Польща рахує збитки, тому в клопотанні на отримання фінансової допомоги немає конкретних сум. Проте Варшава вже вирішила звернути увагу на цю проблему. Згідно з даними, які кілька днів тому представило Міністерство сільського господарства, через посуху постраждали понад 66 тисяч господарств, а врожай зруйновано на поверхні понад мільйона двісті тисяч гектарів. За оцінками, Польщі буде потрібна багатомільйонна підтримка.

Європейський Союз хоче збільшити відкриття китайського ринку на сільськогосподарські продукти з країн ЄС. У Пекіні також ведуться переговори про взаємні інвестиційні угоди. 20-й саміт лідерів Китаю та Європейського Союзу відбувається в тіні торгової війни між Китаєм та Сполученими Штатами. На думку аналітиків, саме з цієї причини Пекін хоче зміцнити торговельні відносини з Європейським Союзом, що мало б компенсувати можливі втрати у торгівлі зі США.

Рекордну яєчню посмажили у вихідні в місті Піла, що в північно-західній Польщі. Для цього знадобилося 6 тисяч яєць, 8 кілограмів сала, понад 4 кілограми зеленої цибулі. Підготування яєчні тривало понад п’ять годин, з яких на смаження випали понад 2 години. Акцію організував тамтешній Продовольчий банк, як форму подяки для волонтерів та мешканців за допомогу в збиранні їжі.

Л.І.