Бюро національної безпеки Польщі - місце для обговорення безпекової політики
Голова Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра PAP/Leszek Szymański

Бюро національної безпеки Польщі – місце для обговорення безпекової політики

Йдеться про напрацювання рекомендацій для президента, які б дозволили вибудувати політику безпеки Польщі у всіх вимірах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Війна в Україні, міграція та енергетична безпека – такими були головні теми розмов під час зустрічі голови Бюро національної безпеки Яцека Сєвєри з колишніми керівниками польського Бюро. Яцек Сєвєра, підбиваючи підсумки зустрічі, сказав, що Бюро є правильним місцем для розмови про безпеку країни.

«Ця до певної міри символічна зустріч, мала також практичний вимір. Всі його учасники погодилися, що Бюро національної безпеки є відповідним місцем для проведення політичних дебатів про найважливіші справи з точки зору державної безпеки, головно у такий особливий час. На тлі тих викликів, які стоять перед нами в контексті зими і наступного року».

Марек Сівець, який очолював Бюро за президентства Алєксандра Кваснєвського, вважає, що такі зустрічі можуть справді вплинути на поточну політику.

«Побачимо, як саме це вплине, але точно можна сказати, що без таких зустрічей жодного впливу не було б. І на це треба дивитися позитивно, бо це перша така зустріч за тривалий час, і вона вселяє оптимізм».

Запрошений на цю зустріч генерал Роман Полько, який був пов’язаний з Бюро національної безпеки під керівництвом Лєха Качинського, позитивно оцінив ініціативу таких зустрічей.

«Це цілком нормально і природньо, що зустрічаються люди, які щоденно функціонують в різних середовищах, мають дуже різний досвід – від військового до наукового і політичного. Добре було б розмовляти силою аргументів, а не мішаючи питання безпеки і поточну політику. Йдеться про напрацювання рекомендацій для президента, які б дозволили вибудувати політику безпеки Польщі у всіх вимірах».

Подібні зустрічі планується проводити періодично.

IAR/В.Г.