Через антиукраїнські лозунги у Вроцлаві місцева влада зупинила акцію націоналістів

Через антиукраїнські лозунги у Вроцлаві місцева влада зупинила акцію націоналістів

Група націоналістів влаштувала марш напередодні у польському Вроцлаві, який припинила міська влада через антиукраїнські гасла та розпалювання ненависті до українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.


Метою маршу було «вшанування пам’яті чоловіків і жінок, молодих і старих поляків, яких не вбивала і не депортувала радянська влада до Сибіру, а яких вбивали українці під час так званої кривавої неділі», — повідомляє газета Wyborcza.pl.

Вcя акція була в такому дусі, тож місто вирішило зупинити її через менш ніж годину від початку. О 19:45 зустріч панів Яцека Мендляра та Зєлінського припинила делегація міста, перед яким відбулося подвійне попередження організатора та учасників.
«Наші родичі померли, і ця жінка затикає нам рота, тому що бандерівців називаємо українцями, а яка є правда?» — вигукнув Мендляр, коли делегований містом представник оголосив про припинення маршу на річницю Волинської трагедії.
Під час маршу націоналістів були словесні образи влади і поліції, офіцерам довелося оточити місцевих урядовців. Понад сто учасників акції не виконали наказ поліції. Марш був організований колишнім священиком Яцеком Мендляром і одним з лідерів хуліганів Романом Зєлінським.
Поліцейські не застосовували силу. Рішення про наступні кроки зроблять після аналізу записів маршу.