Чергове затримання нелегалів у Підкарпатті: українці збирали малину

Чергове затримання нелегалів у Підкарпатті: українці збирали малину

Чотири незаконно працюючих громадян України виявили співробітники прикордонної служби під час стандартної перевірки на малинових плантаціях у селі Фредрополь, що на Підкарпатті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Іноземці повернуться в Україну і не зможуть в’їхати в країни ЄС протягом найближчого року. 9 вересня співробітники прикордонної служби з Германовіце провели перевірку законності працевлаштування іноземців на фермі, розташованій в гміні Фредрополь.

Всього на плантації малини працювало семеро громадян України. У рамках перевірки працівники встановили, що четверо з них працюють нелегально. Ці іноземці в’їхали до Польщі згідно з безвізового режиму, а потім без відповідних документів влаштувалися на роботу — збір малини.

Відповідно до процедури, іноземцям видали депортацію і змусили повернутися в Україну. Вони не зможуть в’їхати в країни ЄС протягом наступного року, — повідомляє місцевий портал dziejesienapodkarpaciu.pl.

Нині подальша контрольна діяльність проводиться стосовно польського господаря, який незаконно доручив роботу іноземцям. За нелегальне працевлаштування українців йому загрожує близько 3-х тисяч штрафу.