Чотири фахівці на рік: чому Україна не заохочує імміграцію іноземних кадрів

Чотири фахівці на рік: чому Україна не заохочує імміграцію іноземних кадрів

Уряд працює над передвиборчими пропозиціями для поляків. Чим будуть урядовці спокушати пенсіонерів? Повертається ідея одноразових грошових добавок. Пенсіонери отримають гроші на руки безпосередньо перед виборами. Безперечно,  заплановане й підвищення пенсій, тому що 1 березня починається валоризація. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Конференція PiS запланована на найближчу суботу. Правляча партія має намір представити свої програмні пропозиції перед виборами до Європейського парламенту, Сейму та Сенату.

Не передбачається впровадження великих соціальних програм, запланованих на роки. — Це не означає, що уряд не хоче підтримувати, наприклад, просто старших осіб, — неофіційно повідомляє один з членів уряду. Гроші для цього є. — Наприклад, сама валоризація буде дешевшою, ніж очікувалося, — додає політик.

На підвищення пенсійних виплат заплановано близько 6,5 млрд злотих. Відомо, що це проект буде коштувати на півмільярда злотих менше.

— Є й кошти в бюджетних резервах, — додає представник ПІС. Одним з варіантів, що розглядається є виплата одноразових добавок для людей з найменшими пільгами. Такі гроші потраплять до пенсіонерів восени, перед самими виборами.

Не заперечує цього й міністр сім’ї Ельжбета Рафальська. Кілька тижнів тому в інтерв’ю Faktu вона запевнила, що валоризація відсотків не є її останнім словом, коли мова йде про підтримку старших осіб у 2019 році.

На даний момент пенсіонери отримають планове підвищення. Валоризація починається з 1 березня. Пенсіонери, які отримують пільги від мінімальної пенсії (або брутто 1100 злотих) до 2500 польських злотих, отримають 70 злотих на місяць більше, що становить близько 56 злотих за руки. Вищі пенсії підвищаться на 2,86%.

В найгіршій ситуації перебувають емерити, які не мають стажу і не мають права на мінімальну пенсію. А це близько 250 тисяч поляків з пенсіями 100, 200 або 500 злотих. У їхньому випадку після валоризації в портфель прибудуть лише десяток або  пару злотих на місяць.

Таблиця показує, яку доплату отримають пенсіонери: