CityBee: після Литви до Польщі

CityBee: після Литви до Польщі

Компанія надаватиме у прокат транспортні засоби доставки – фургони. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Без зусиль польського села, без польських рільників, які зберігали найбільші цінності польської культури – польську мову, польські традиції, нашої Незалежності б не було», – заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький. Він додав, що ми повинні зробити все, аби наше село міцнішало.

Голова кабінету, зокрема, нагадав, що уряд підготував «найбільшу в історії» компенсацію за посуху. «Ви ж, подивіться, ми вже сьогодні надаємо перші сотні мільйонів злотих, а загалом це буде 1,5 мільярдів злотих на компенсацію», – підкреслив він. Друга велика програма уряду – це сільськогосподарська роздрібна торгівля. «Я хочу, щоб Ваша продукція надходила до польського суспільства без посередників, безпосередньо від вас, фермерів. Нехай люди скуштують смачні польські ковбасні вироби», – сказав Матеуш Моравєцький.

На початку жовтня свої послуги каршерингу на території Польщі запропонує новий оператор CityBee. Компанія надаватиме у прокат транспортні засоби доставки – фургони.

CityBee пропонує прокат автомобілів похвилинно з 2012 року. Сьогодні фірма лідирує в Литві, де здає користувачам у прокат 800 легкових автомобілів та фургонів різних моделей, а також велосипеди. У Польщі авто Fiat Ducato з’являться у великих містах.

Компанія запропонує прейскурант, згідно з яким за перші 50 км покілометрова оплата стягуватися не буде, а ціни за період використання різняться в залежності від тривалості прокату.

Цьогорічна посуха в Польщі спричинила зростання купівельних цін на зернові. Це впливає на витрати у пекарнях, хоча експерти та пекарі вказують на те, що більш висока ціна на хліб є наслідком не тільки дорогого збіжжя, але і підвищення цін на пальне та електроенергію.

У серпні селяни попереджали про можливе зростання цін на продукти харчування через низький врожай. За словами фермерів, наприклад, хліб може коштувати до 10 злотих.

Президент асоціації Польських ремісничих пекарів Станіслав Бутка заявляє, що клієнти пекарень повинні сміливіше відкривати свої гаманці. Перше підвищення цін вже відбулося, минулого місяця ціни зросли на 10-15 відсотків. «І якщо ці тенденції не зміняться, то я очікую подальшого подорожчання», – каже Станіслав Бутка.

В.П.