«Дар молоді» завершує плавання
Segelschiff “Dar Młodzieży”Bild: commons.wikimedia.org/Patrick Wernhardt/CC BY-SA 3.0

«Дар молоді» завершує плавання

«Рейс Незалежності» присвячений сторіччю відновлення Польщею незалежності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням  на Польське радіо.

«Дар молоді» наближається до Лондона. Польський фрегат здійснює навколосвітній рейс з нагоди сторіччя відновлення Польщею незалежності.

Лондон є останньою зупинкою корабля на шляху до порту в Ґдині, звідки він вирушив у плавання в травні минулого року. У Лондоні фрегат буде стояти два дні, він буде відкритий для відвідувачів. За словами директора прес-бюро в Міністерстві водної економіки Міхала Кані, в Лондоні теж заплановано зустріч учасників «Рейсу Незалежності» з місцевими поляками:

«Передусім, ми зосереджуємося на Полонії, поляках, котрі живуть у Великиій Британії, ми заохочуємо їх відвідати команду «Рейсу Незалежності», піднятися на палубу і подивитися, як виглядає «Дар молоді». Тож на кораблі відбудеться ряд зустрічей, під час яких порушимо питання ролі морських портів в еру «брекзиту». Ми запланували теж врочистий обід для Полонії і польських ветеранів».

«Дар молоді» увійде в порт в Лондоні 20 березня, до Ґдині фрегат допливе 28 березня. Тоді ж відбудеться вірочисте завершення «Рейсу Незалежності». Упродовж свого плавання польський фрегат відвідав 20 найбільших портів світу.

IAR/Я.С.