День професійної активізації для біженців з України у Варшаві

День професійної активізації для біженців з України у Варшаві

27 травня з 10.00 до 16.00 у Пункті гуманітарної допомоги у Варшаві (вул. Nowy Świat 15/17 3-й поверх) відбудеться день професійної активізації біженців з України. Учасники та учасниці заходу матимуть  можливість ознайомитись з пропозиціями роботи, поспілкуватись з роботодавцями, отримати допомогу в написанні резюме та інформацію щодо легалізації перебування в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Під час заходу можна буде отримати інформацію щодо вивчення польської мови та дізнатися про місця, які надають підтримку у сфері медичної та психологічної допомоги, та допомогу для людей з інвалідністю. На місці працюватиме профорієнтаційний пункт, де буде можливість отримати необхідну інформацію, корисну при складанні резюме.

Крім того, в інформаційно-консультаційному пункті працівники управління ринку праці та відділу у справах іноземців Мазовецького воєводського управління нададуть інформацію щодо легалізації перебування та працевлаштування.

У дню професійної активізації для біженців з України  візьмуть участь: повітові бюро праці, роботодавці, агентства з працевлаштування, неурядові організації (зокрема, Фонд підтримки мігрантів на ринку праці «EWL», Фонд Edu & More, Фонд культурної спадщини, Український дім у Варшаві / Фонд «Наш вибір», Благодійна місія «Добрі діла»).

Координаційні пункти в місцях тимчасового розміщення українців

Мазовецьке воєводське управління у Варшаві створило координаційні пункти для біженців з України в місцях тимчасового розміщення на Global Expo та Ptak Warsaw Expo. Метою створених пунктів є допомога біженцям у пошуку роботи, та допомога щодо розміщення та забезпечення можливості транспортування від місця тимчасового проживання до більш тривалого місця проживання. Пунки координуються різними інституціями ринку праці (бюро праці та неурядовими організаціями, що підтримують професійну активізацію) з метою створення широкої платформи співпраці в цій сфері.

Така діяльність повинна сприяти переміщенню біженців з України з місць тимчасового проживання, до місць, де пропонують роботу та можливість тривалого проживання в помешканнях по всій Польщі та Європі. Роботодавці, які надають свої пропозиції роботи, перевіряються.

Інтернет-сайт для пошуку роботи в Мазовецькому воєводстві

Щоб полегшити процес пошуку роботи для біженців, Мазовецьке воєводське управління створило спеціальну інтернет сторінку, за допомогою якої можна знайти роботу в місцях тимчасового проживання: dajepraceukrainie.mazowieckie.pl

Джерело: gov.pl