DGP: ВВП Польщі може вирости майже на 40 млрд євро завдяки відбудові України
Зруйнована будівля в місті Ізюм Харківської області EPA/ATEF SAFADI

DGP: ВВП Польщі може вирости майже на 40 млрд євро завдяки відбудові України

Деякі аналітики прогнозують, що завдяки відбудові України ВВП Польщі може вирости на 190 млрд злотих, а це майже 40 млрд євро. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Коли закінчиться війна, хтось муситиме знову покласти асфальт, побудувати мости і газопроводи, відбудувати школи й будинки, заінвестувати у сферу послуг… Чому це не можуть бути поляки? – таке питання ставить видання Dziennik Gazeta Prawna.

На думку депутата Марка Рутка, голови парламентської групи з питань відбудови України, це «величезний шанс для польського бізнесу», а Ярослав Фухс, заступник голови Bank Pekao, прогнозує, що роль Польщі у всьому процесі буде «ключовою», особливо, беручи до уваги, як зазначає голова біржі Марек Дєтль, що «наші фірми відрізняються еластичністю і вмінням орієнтуватися в новій реальності». Деякі аналітики прогнозують, що завдяки відбудові України ВВП Польщі може вирости на 190 млрд злотих, а це майже 40 млрд євро. «Ставка – висока, ентузіазм присутній», – пише  Dziennik Gazeta Prawna.

DGP/Д.Ю.