До Польщі повертається пекельна спека

До Польщі повертається пекельна спека

Яка погода чекає на нас у другій половині липня? Довгостроковий прогноз показує, що високі температури таки повернуться, при чому доволі швидко. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На наступні вихідні можна сміливо очікувати понад 30 градусів тепла. Хвиля спеки розпочнеться у четвер, 18 липня. У Сілезії термометри покажуть до 27 градусів. Мешканці Малопольщини почуватимуть себе трохи краще, адже тут температура сягатиме 25 градусів. Найхолодніше буде на березі моря, в Тримісті — всього 20 градусів.

У п’ятницю, 19 липня, високі температури вже охоплюють більшу частину країни. Найбільш теплим буде на Мазовше — 28 градусів. Мешканці Куяви, Великопольського та Лодзинського воєводства побачать на своїх термометрах 27 градусів тепла. На півдні прогноз погоди показує 24-26 градусів, — ймовірно, через очікувані опади.

Ще тепліше буде в суботу, 20 липня. У Варшаві — 30 градусів, у Познані, Вроцлаві та Ополе — 29 градусів. Практично по всій країні температура не опуститься нижче 27 ліній. Трохи холодніше буде неподалік моря, де прогнозується дощ — 23-24 градуси.

Холодніше не буде і в неділю, 21 липня. Жителі південно-західної та центральної Польщі можуть розраховувати на температуру 30-31 градуси. Найменше покажуть термометри на півночі країни. У смузі від Щеціна до Білостока прогнозується 27 градусів.

Ще один тиждень обіцяє бути настільки ж гарячим. Поточні прогнози показують, що у вівторок, 23 липня, у Нижній Сілезії термометри покажуть навіть 35 градусів. Наступні дні більше не будуть настільки гарячими, однак температура не опуститься нижче 25 градусів.