Довго чекаєш на карту побиту? У Вроцлаві складено майже тисячу позовів до суду

Довго чекаєш на карту побиту? У Вроцлаві складено майже тисячу позовів до суду

У Нижній Сілезії складено майже тисячу позовів до воєводи через занадто довгий час розгляду справ з виданням карт побиту. Багато з них закінчується позитивно для позивача, який не тільки отримує рішення про перебування, а і фінансову компенсацію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Dolnośląski Urząd Wojewódzki є  аутсайдером зі швидкості розгляду справ іноземців, про надання їм дозволу на тимчасове або постійне перебування.  Практично щомісяця з’являється різні рейтинги, в яких Нижня Сілезія займає остатні місця по різним позиціям, а середній час розгляду справи про видання карти побиту складає майже один рік.

Але не кожен збирається покірно чекати поки про нього згадають в «уженді». Багато хто бореться за свої права за допомогою суду, і на даний момент, це можливо найефективніший метод отримати власні документи у більш-менш розумні терміни. Але зі збільшенням кількості звернень іноземців, і цей метод може невдовзі стати недієвим.

Як повідомили порталу inPoland.net.pl у Воєводському адміністраційному суді, починаючи з 1 січня 2018 року, та станом на кінець вересня 2019 року, до суду надійшло 859 позовів про затягування розгляду справ воєводою, та зобов’язанням видати рішення про перебування. За цей час розглянуто 528 таких скарг. Суд задовольнив 462 позови, майже 87,5% від кількості розглянутих справ.

Варто зазначити, що досить часто суд призначає компенсацію, яка у середньому коливається від 2 до 4 тисяч злотих. Як інформують у суді, найвища сума, яка була призначена позивачеві склала 5734 злотих.

Можливо збільшення кількості позовів до суду, а також витрати бюджету на виплату відшкодувань, загальна сума яких вже сягає сотні тисяч злотих, і це тільки по Нижній Сілезії змусить владу задуматись над швидкістю розгляду справ про карту побиту.