Дружині Славоміра Новака висунули обвинувачення

Дружині Славоміра Новака висунули обвинувачення

Моніка Н. допомагала чоловікові приховувати майно з корупції. Їй загрожує до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Дружині Славоміра Новака, Моніці, представлено обвинувачення прокурора. Як повідомляє портал TVP Info, вона допомагала чоловікові в приховуванні майна, що походило з корупції. Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі.

Обвинувачення проти Моніки Н., пов’язані зі скандалом, який стосується ексміністра транспорту Славоміра Новака. Він підозрюється у кільканадцяти корупційних діях та відмиванні грошей. Йдеться, зокрема, про період, коли Новак очолював Державне агентство автомобільних доріг України Укравтодор. Новак також підозрюється в отримуванні фінансової вигоди від колишнього віцеголови компаній PGE та Energa Войцєха Т. і від колишнього очільника компанії PKN Orlen Даріуша К. за посередництвом «третьої особи».

Славоміра Новака тимчасово заарештовано в Польщі у липні минулого року, зокрема, за підозрою в корупції та відмиванні грошей. Це було результатом польсько-українського розслідування.

У 2011-2013 роках Славомір Новак був міністром транспорту, будівництва та морської економіки в уряді коаліції Громадянська платформа-Польська селянська партія.

IAR/Н.Б.